Σύσκεψη για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, με συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

Η σύσκεψη αφορούσε τη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της έκτασης (δηλαδή τις χρήσεις γης, το πράσινο, κλπ.), που θα καθοριστεί από την κυβέρνηση πριν γίνουν οι συζητήσεις με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται, εξάλλου, στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας στην οποία θα εισφερθούν οι εκτάσεις του παλιού αεροδρομίου, που ανήκουν σε επιμέρους φορείς του Δημοσίου, και μέσω της οποίας θα γίνει η αξιοποίηση.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόκειται να μεταβεί στο Κατάρ τον επόμενο μήνα, ενώ χθες επέστρεψε από το εμιράτο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Όπως είναι γνωστό, το Κατάρ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το Ελληνικό, ενώ μεταξύ των δύο χωρών έχει υπογραφεί μνημόνιο για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.