Μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, άνοιξε την ενημερωτική καμπάνια του κόμματος αναφορικά με την διαρκώς διογκούμενη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει, η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%, ενώ το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο.

Στο βίντεο ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει, επίσης, ότι οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει με πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα είτε παγώνει είτε καταργείται.

Το στεγαστικό είναι ένα διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας, ζούμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα, όπου το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αναδείξει από νωρίς τις ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά ακινήτων καθώς και τους κινδύνους που προκαλεί η απουσία στεγαστικής πολιτικής και κυβερνητικών αντανακλαστικών. Είμαστε εδώ, με συγκεκριμένες προτάσεις και αξιοποιώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Δημιουργούμε λύσεις, που αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οικογένειες, νέα ζευγάρια και φοιτητές.

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Wednesday, February 7, 2024

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa. Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια», αναφέρει ο πολιτικός αρχηγός.