«Θεωρία της υποκρισίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα όσα γράφτηκαν από πηγές του Wikileaks για την ΕΥΠ. Σύμφωνα με αυτές, ο κ.
Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ανέφερε ότι η
ΕΥΠ είναι «επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια, εξαιτίας των πολλών της
αδυναμιών, μία από τις οποίες είναι ο συνδικαλισμός του προσωπικού της».

Ο ίδιος είπε σήμερα: «Σε τι συνίσταται η λεγόμενη αποκάλυψη; Εγώ δεν βλέπω καμιά αποκάλυψη. Σχετικά με το θέμα της ΕΥΠ για παράδειγμα: Τότε που ανέλαβα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από 15 μήνες, υπήρχε μια πραγματικότητα πολύ δυσάρεστη, την οποία δεν θέλω να επαναλάβω διότι την έχω περιγράψει με δηλώσεις μου στον Τύπο, στη Βουλή και σε πάρα πολλούς συνομιλητές μου. όπου έπρεπε να περιγράψω το πρόβλημα, το οποίο ήταν μια πολύ – επαναλαμβάνω – δυσάρεστη πραγματικότητα καθώς η ΕΥΠ τότε δεν υπηρετούσε το ρόλο της υπηρεσίας που αφορά την εθνική ασφάλεια, την ασφάλεια της χώρας συνολικότερα και την ασφάλεια των πολιτών».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι «όλα αυτά έχουν γραφτεί και διατυπωθεί δημόσια» και εξέφρασε την έκπληξή του γιατί αποτελούν είδηση. Για την ΕΥΠ ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις και ΕΔΕ που έχουν γίνει για τον τρόπο που λειτουργούσε εκείνη την εποχή.Είπε: «Ό,τι λέγεται  σε αυτό το έγγραφο, το οποίο  εγώ δεν χρεώνομαι, δεν είναι δικό μου έγγραφο, φέρεται ότι είναι του πρέσβη. Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά είναι δημόσια λεχθέντα, έχουν γραφτεί χιλιάδες φορές και πραγματικά εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι αποτελούν είδηση ως αποκάλυψη».