Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της αναφέρει ότι τα όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον εκθέτουν καθώς και τη κυβέρνηση συνολικά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να μάθει ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε ο τότε υπουργός όταν χαρακτήριζε την ΕΥΠ ως «ένα τίποτα» και ως «επικίνδυνη». Επίσης ρωτά αν θα υπάρξει ανασύσταση της ΕΥΠ και τέλος αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις συνεργασίες αυτές. Στην ανακοίνωση μιλά για «υποχρέωση» του Μ. Χρυσοχοΐδη να δώσει εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατάπληξη και τεράστια ερωτήματα προκαλούν οι αποκαλύψεις του Wikileaks   για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Τα όσα είπε -τα οποία ευθέως επιβεβαιώνει με σημερινές του δηλώσεις- εκθέτουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνηση συνολικά. Κυρίως, όμως, τη χώρα και τα συμφέροντά της.

-Ποιά σκοπιμότητα υπηρετούσε, χαρακτηρίζοντας σε ξένο πρέσβη την ΕΥΠ ως “ένα τίποτα” και ως “επικίνδυνη”;

-Προτίθεται η κυβέρνηση να διαλύσει την ΕΥΠ και να την επανασυστήσει, όπως δεσμευόταν ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Αμερικανό πρέσβη;

-Γνώριζε ο Πρωθυπουργός τις συνεργασίες αυτές του υπουργού του;

Είναι υποχρέωση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ακόμη και εάν έσπευσε να αλλάξει πόστο, να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα μετέφερε και όσα υποσχόταν στους συνομιλητές του».