Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών αναμένεται να έχει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο πριν πάει στη συμπρωτεύουσα οδικώς, θα κάνει μια στάση στις 11:30 π.μ. στην Κουλούρα Ημαθίας (Διασταύρωση Κουλούρας) όπου και θα συναντήσει τον αγροτικό κόσμο που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Αναμένεται να κουβεντιάσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα τους διαβεβαιώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του βρίσκονται στο πλευρό τους.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει σπεύσει να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες, των οποίων τα αιτήματα διαμηνύουν ότι θεωρούν δίκαια, παραπέμποντας και στις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπου καταγράφονται αντίστοιχα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει καλά ότι μπορεί να ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα της επιρροής που είχε παλαιότερα στον αγροτικό πληθυσμό, αρκεί να προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις και να πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει. Ούτως ή άλλως το κόμμα κατέγραψε καλές επιδόσεις στην περιφέρεια και δη στις περιοχές που υπάρχει έντονο αγροτικό στοιχείο κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2023.