Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς με την οποία θα ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον τομέα της Υγείας μετά τις καταγγελίες και του αρμόδιου υπουργού κ. Λοβέρδου θα στείλει αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επεσήμανε πως «οφείλουμε να εξετάσουμε τι έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια στον τομέα της υγείας», δίνοντας έμφαση στο χώρο των αναθέσεων.

«Ο λαός πρέπει να πάρει έστω ένα μέρος των χρημάτων του πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη επισημαίνοντας πως στην επιστολή της θα τονίζει πως οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια και να αποδείξουν πως δεν ισχύει το «κάνω τα στραβά μάτια για τους κολλητούς μου».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξήγησε πως με τους πέντε βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα της δεν μπορεί να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτό και θα ζητήσει τη συνδρομή των άλλων κομμάτων ενώ ξεκαθάρισε πως η κίνησή της δεν στρέφεται εναντίον κάποιου.

Η κυρία Μπακογιαννη τόνισε πως τα μεγάλα κόμματα κάνουν μεγάλο λάθος να ρίχνει το ένα στο άλλο τις ευθύνες, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος φταίει πρέπει να πληρώσει, γιατί αλλιώς όπως είπε «αν συνεχίσουμε έτσι το δημόσιο αίσθημα θα αμφισβητήσει την ίδια τη δημοκρατία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσε πως ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα καταθέσει εκ μέρους του κόμματος τροπολογία που θα ζητά τη διεξαγωγή δίκης ανεξαρτήτως διαγραφής για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε ύποπτες υποθέσεις.