Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν, γιατί αντιμετωπίζουν μεγάλες και υπαρκτές απειλές.Έχουμε τρεις πολέμους γύρω μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, έκανε λόγο για μικρή στρατιωτική θητεία της τάξεως των μηνών, με σκληρή εκπαίδευση, εκμάθηση των οπλικών συστημάτων και των νέων τεχνολογιών και επανεκπαίδευση κατά διαστήματα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι δεν μπορούμε να είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στο εμπορικό ναυτικό στον πλανήτη, μία χώρα που διεκδικεί σημαίνοντα λόγο στην εξέλιξη του δικαίου της θάλασσας και οποτεδήποτε υπάρχει κρίση, να παρακολουθούμε τους άλλους και να μην αρθρώνουμε λόγο.

Τέλος, μιλώντας για τους εξοπλισμούς στο Ναυτικό, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία αναστολή στα συμβόλαια ή στα συστήματα για τα οποία έχουν γίνει ήδη παραγγελίες.

Επισήμανε ωστόσο ότι «το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα, θα μπει σε μία στενή αξιολογική χρήση, ώστε το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου να έχει την καλύτερη απόδοση επί του πεδίου».