Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (16/1) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί και στον ιερό βράχο και συναντήθηκε με αρχαιοφύλακες, που συμμετέχουν σε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τον διαγωνισμό ανάθεσης σε ιδιώτες της έκδοσης και του ελέγχου των εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο.

«Εμείς εδώ δεν είμαστε για να ιδιωτικοποιήσουμε τον πολιτισμό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφο χωρίς να δίνει καμία άλλη απάντηση στα ερωτήματα για την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για την τριήμερη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στο πλευρό του τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, και όταν ο δημοσιογράφος της απευθύνθηκε άπλωσε το χέρι του και δεν του επέτρεψε να την πλησιάσει.

Δείτε το βίντεο

«Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας με τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης, που κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης και υποδοχής των μνημείων και των μουσείων, συζήτησε μαζί τους για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, προσπαθώντας να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό του πολιτισμού σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα δώσει τη μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, με στόχο τη θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και τη χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν τη θέση που τους αξίζει.