Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης αμέσως μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, τον ευχαρίστησε για την πολύ ωραία υποδοχή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δύο έξυπνοι άνθρωποι σε μια πόλη με τεράστια προβλήματα, μία επιλογή έχουμε. Να συνεργαστούμε. Με τη βοήθεια της πολιτείας, της εκάστοτε κυβέρνησης και τη βοήθεια του λαού και των φορέων της πόλης μας, να βαδίσουμε όλοι ενωμένοι με πνεύμα συναίνεσης, αλληλεγγύης και ενότητας».

«Είναι γνωστή η οικολογική ευαισθησία και το έργο του Γ. Μπουτάρη» είπε ο κ. Ψωμιάδης και του χάρισε το βιβλίο «Ορέων Περιήγησις – Ημερολόγιο 2011» του Μπάμπη Παυλόπουλου και των εκδόσεων Φιλοποίμην και «Εύθραυστη Γη – όψεις ενός κόσμου που αλλάζει» των εκδόσεων Ερμείας. Τέλος, του χάρισε και το βιβλίο «Ο καλός δήμαρχος» του Andrew Nicoll και των εκδόσεων Διόπτρα. «Με τον κ. Μπουτάρη», είπε, «έχουμε την ίδια χημεία και θα πάμε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για τη «φιλική συνάντηση» και τόνισε ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό στοιχείο, την αγάπη για την πόλη και τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η συνεργασία του με τον Γ. Μπουτάρη θα είναι καλύτερη από εκείνη που είχε με τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε ότι είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Β. Παπαγεωργόπουλο «Πιστεύω ότι έκανε τεράστιο έργο. Αλλά πιστεύω και στις δυνατότητες και στις ικανότητες -και τις επιχειρηματικές- του νέου δημάρχου, στην αγάπη και το πάθος του για την πόλη. Στο κάτω κάτω δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε».