Διαστάσεις εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συμπεριφορά του Θόδωρου Πάγκαλου και οι αποκαλύψεις για το «χρυσό» ρεβεγιόν φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σφοδρή επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πραγματοποιεί με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και απευθύνοντας την προειδοποίηση προς τον κ. Παπανδρέου ότι «στο τέλος οι προκλήσεις του κ. Πάγκαλου συμπαρασύρουν όλους όσους την ανέχονται».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος και η «Αριστερή Πρωτοβουλία» τονίζουν ότι ο κ. Πάγκαλος με τους χαρακτηρισμούς του «δοκιμάζει την αντοχή όλων των πολιτών» και τον χαρακτηρίζει «υπουργό του φιάσκου των Ιμίων, ο οποίος αναγορεύει αυτοβούλως τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων και προφανώς τον εκλαμβάνει ως παράδειγμα για να κρίνει τους άλλους.

Η αισθητική διάσταση των λόγων αντανακλά τις αντιλήψεις του περί πολιτικής, όπου ως φεουδάρχης καθυβρίζει τους υπηκόους του για να τους έχει υποταγμένους. Η κρίση δεν απαιτεί αυταρχική απαξίωση των πολιτών αλλά φρόνιμη συναίνεση την οποία ο κος Πάγκαλος την αντιλαμβάνεται με τη λογική “σκάσε και μη μιλάς”».

Και καταλήγουν: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και όχι υβριστές και συκοφάντες», ενώ σε υστερόγραφο του απευθύνουν την εξής ερώτηση: «Αυτός δίδαξε τη διαφθορά στην κόρη του για να τον διαφθείρει ή γονιδιακά εκείνη ενήργησε, για να μπορέσει να διοριστεί;».