Αποφασισμένη να συγκρουστεί από τις αρχές του έτους με επιχειρηματικά συμφέροντα, προέδρους ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, συνδέσμους ομάδων και μια σειρά από αθλητικούς φορείς είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να πατάξει την οπαδική βία που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα τόσο από τις τάξεις των φιλάθλων όσο και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει με κάθε ευκαιρία ότι θα εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί όσο και αν σε κάποιους αυτό μπορεί να μην αρέσει.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς κόσμο έως και τις 12 Φεβρουαρίου, προκειμένου έως τότε θα έχουν τοποθετηθεί από τις ΠΑΕ κάμερες σε κάθε σημείο του γηπέδου, και ιδίως τα «τυφλά» σημεία που μέχρι τώρα δεν τα έπιαναν οι κάμερες, ενώ δίνεται χρόνος και για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μόλις χθες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση πως η ημερομηνία της 12ης Φεβρουαρίου είναι ανελαστική και θα τηρηθεί. «Στις 12 Φεβρουαρίου, όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα, θα πρέπει να ανοίξουν με τις προδιαγραφές που έχουμε πει. Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα γήπεδα» ήταν τα λόγια του.

Οπαδός με καπνογόνο στο χέρι

Αναφορικά με την έρευνα που διενεργείται για εγκληματική οργάνωση στον χώρο του αθλητισμού, επεσήμανε πως «πήγαμε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ύπαρξης συμμοριών, στο πλαίσιο ομάδων. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που αφορά το γήπεδο και τον αθλητισμό».

Μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που επήλθε από τον τραυματισμό του έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, στην περιοχή του Ρέντη, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media που ανέφερε πως «η τιμωρία των δολοφόνων και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, December 27, 2023

Το Μαξίμου αντιλαμβάνεται πως τα μέτρα που είχαν παρθεί μέχρι πρότινος δεν είχαν φέρει απτά αποτελέσματα, είτε γιατί δεν ήταν όλα προς τη σωστή κατεύθυνση, είτε γιατί δεν εφαρμόστηκαν. Γι΄ αυτό τώρα δείχνει περισσότερο αποφασισμένη να συγκρουστεί με όσους αντιτίθενται σε αυτά.