Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, με ελεύθερους σκοπευτές να κατακλύζουν το κέντρο, τη στιγμή που 3.500 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε όλα τα νευραλγικά σημεία από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται διασκορπισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ πέρα από την συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής που θα έχει η αυτοκινητοπομπή του και όλες του οι μετακινήσεις.

Επίσης, σε εγρήγορση βρίσκονται και σε πληροφοριακό επίπεδο αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, ενώ οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν αστυνομικούς και τροχονόμους για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την προστασία στατικών στόχων τουρκικών συμφερόντων, όπως η πρεσβεία και άλλα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να προσγειωθεί στις 11:00 στο «Ελ. Βενιζέλος» όπου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 11:25 θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έπειτα θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα πάρει μέρος σε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Για τις 13:00 είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις Ερντογάν – Μητσοτάκη, ενώ στις 13:30 θα υπάρξει γεύμα εργασίας με τους δύο ηγέτες και τους 20 υπουργούς Έλληνες και Τούρκους.