Για τις προσδοκίες της Αθήνας από τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν και για το αν θα επισκεφθεί ο Ταγίπ Ερντογάν τη Θράκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, δεν υπάρχει ενημέρωση για επίσκεψη του τούρκου προέδρου στη Θράκη.

Χαρακτήρισε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας άλλο ένα σημαντικό βήμα, για να εμπεδωθεί το κλίμα διαλόγου ανάμεσα στις δυο πλευρές. «Είναι δεδομένες οι διαφορές μας και μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Εμείς προσερχόμαστε στη συζήτηση αυτή, όπως και σε κάθε αντίστοιχη, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεδομένες οι διαφωνίες μας, αλλά δεν θέλουμε να παράγουν κρίσεις. Στόχος μας να προστατεύσουμε τον διάλογο, για να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι και το Κυπριακό και αν υπάρχουν δυο γραμμές μέσα στο κόμμα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Δεν υπάρχουν δυο γραμμές μέσα στο κόμμα. Είναι συμπαγής και η κυβέρνηση και η ΝΔ, πιο ενωμένη από ποτέ. Εξέφρασε γνωστές απόψεις του ο πρώην πρωθυπουργός.

Για εμάς το Κυπριακό είναι ένα ύψιστης σημασίας ζήτημα και η θέση μας ταυτίζεται με αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση και δεν θα μπορούσαν να είναι στην ατζέντα θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Για νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη: Αυτό που συμβαίνει στο δήμο Χιμάρας δεν έχει προηγούμενο

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη. «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και η διάρκεια των διεκδικήσεων δεν είναι πρόσκαιρη προσπάθεια αλλά αυτονόητη. Αυτό που συμβαίνει στο δήμο Χιμάρας δεν έχει προηγούμενο. Το έχουμε εκφράσει με όλους τους τρόπους και με σαφήνεια. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να δικαιωθεί ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά.