Για το μείζον θέμα φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας μίλησε το πρωί της Πέμπτης (30/11) σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. «Προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της» είπε.

«Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ανέφερε δε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1160 ευρώ και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

«Υπάρχουν 9 εξαιρέσεις στο τεκμήριο»

Ο υπουργός Οικονομικών εστιάζοντας στο θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα διερωτήθηκε «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει» και εξήγησε πως «προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Αναφερόμενος στο τεκμήριο είπε ότι υπάρχουν 9 εξαιρέσεις, όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση.

Διευκρίνισε δε ότι έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει ότι το τεκμήριο είναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί για να αποδείξει ότι εξαιρείται.