Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι όσοι έφυγαν δεν αμφισβητούν την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά διαφωνούν με αυτό.

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής μίλησε στο Action24 και στην ερώτηση ότι όσοι αποχώρησαν «αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών», απάντησε ότι «δεν αμφισβητούμε ότι είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να διαφωνούμε με αυτό».

Επίσης, είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έλεγε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και δεν μπόρεσε να κερδίσει τους τέσσερις (σ.σ. που ήθελε να διαγράψει)» και πρόσθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ήταν ένα κόμμα ροκ, με τις εκλογές έγινε ελαφρύ ποπ και στη συνέχεια ο τραγουδιστής το γύρισε στο καλαματιανό».

«Είναι σαν πρόεδρος 15μελους»

Ακόμη, στην ερώτηση ότι δεν δόθηκε χρόνος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «έκανε κινήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά, όπως η ομιλία στο ΣΕΦ. Επίσης, ένας τρόπος συμπεριφοράς που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και τείνει προς το κουτσομπολιό στα πρωινάδικα. Είναι καμιά φορά θέμα αξιοπρέπειας του καθενός. Αν έχετε δει τον κύριο Κασσελάκη, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνάντηση που έγινε για το βιβλίο του κυρίου Κοντιάδη. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι θαυμάσιος οικονομολόγος ή δεν ξέρω άνθρωπος, αλλά το πολιτικό επίπεδο είναι σαν πρόεδρος 15μελους σε Λύκειο ή σε Γυμνάσιο».

«Αυτό που ξέρουμε και αποκαλύφθηκε είναι ότι είχε απόψεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δέκα χρόνια και υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι απόψεις ανανεώθηκαν μέχρι το καλοκαίρι που στήριζε τον κύριο Μητσοτάκη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δεν έχω μιλήσει με κάποιον»

Ο Στέλιος Κούλογλου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε αν θα πολιτευτεί με όσους αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι «εάν οι θέσεις που υιοθετηθούν, είναι θέσεις που εγώ υποστηρίζω εδώ και καιρό, ότι πρέπει να δούμε μεγάλα προβλήματα, την οικονομία, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τους νέους, το πρόβλημα της στέγασης, όλα αυτά, σε αυτή την περίπτωση ναι θα μπορούσα να συνεργαστώ».

«Προς το παρόν δεν έχω μιλήσει με κάποιον, είναι σε διεργασίες οι άνθρωποι με μεγαλύτερες έγνοιες από την δική μου. Θα ήθελα να προχωρήσει η Αριστερά στην Ελλάδα σε νέες επεξεργασίες. Να μην μείνει σε κριτική απέναντι στο παλιό ή απέναντι στην κυβέρνηση. Να έρχεται με καινούργιες προτάσεις και προτάσεις συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις που βρίσκονται αριστερότερα από την Νέα Δημοκρατία, με βασικό το ΠΑΣΟΚ, με βασικό να αλλάξει κυβέρνηση στην χώρα. Αν υπάρξει τέτοιο πρόγραμμα, ασφαλώς όλοι πρέπει να βοηθήσουν κατά τη γνώμη μου», είπε χαρακτηριστικά.