«Μύλος» έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει από μια ιστορική διάσπαση μέχρι και τη… διάλυση του κόμματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ενοχλημένος με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων, εμφανίζεται ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, που μιλώντας με κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ο μόνος που αντιδρά καθώς δύο ακόμα από τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στέκονται και αυτά απέναντι, ενώ υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι η δυσαρέσκεια κλιμακώνεται.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης, από την περιοδεία του στη Δυτική Αθήνα, ανέφερε: «Επιτέλους το κόμμα να ακούσει την κοινωνία, δεν είναι δύσκολο».

Αντιδράσεις και από «συμπολιτευόμενα» στελέχη

Την αντίδραση στελεχών που δεν συμμετέχουν στην «Ομπρέλα», αλλά βρίσκονται στο πλευρό της «ομάδας Αχτσιόγλου» προκαλούν οι σημερινές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, τόσο με την ανακοίνωση δημοψηφίσματος, με το οποίο επιχειρεί να παρακάμψει την Κεντρική Επιτροπή και την Επιτροπή Δεοντολογίας, όσο και με τις «καρατομήσεις» στο κομματικό ραδιόφωνο.

Πιέζεται η «ομάδα Αχτσιόγλου»

Ήδη αν και τα στελέχη της «ομάδας Αχτσιόγλου» είχαν αποφασίσει να κάνουν μεν κριτική στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε αποχωρήσεις, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι συσκέψεις των ομαδοποιήσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς και είναι πιθανό αντί για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι βέβαιη, η Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου να οδηγήσει σε… διάλυση.

Με ανάρτησή του, ο Νίκος Μπίστης που βρίσκεται στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου, σχολιάζει σχετικά με την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος: «Λαοδικεία; Φτάνει. Ως εδώ. Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι». Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέα σύσκεψη για να επανακαθορίσει την τάση της ενόψει της αυριανής συνεδρίασης.

Κρατούν αποστάσεις οι «προεδρικοί»

Οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και της στενής ηγετικής ομάδας γύρω του, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στους αντιπολιτευόμενους, αλλά και στους συμμάχους τους. Στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά του προέδρου βρίσκονται σε συνεννόηση καθώς απέχουν έτη φωτός από τα περί… δημοψηφίσματος.

Σε σύσκεψη βρίσκεται και η τάση Τεμπονέρα, το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς, ενώ σε συνεννοήσεις βρίσκεται και η «Ομπρέλα» για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξουν στάση.

Καρατομήσεις και «στο Κόκκινο»

Οι εκπομπές δύο πρώην διευθυντών της «Αυγής», του Νίκου Σβέρκου και του Σπύρου Ραπανάκη, «κόπηκαν» από τη νέα διεύθυνση του κομματικού σταθμού «στο Κόκκινο», σε συνέχεια των «εκκαθαρίσεων» που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν είναι μάλιστα οι μόνοι που πλήρωσαν για τις απόψεις τους, καθώς μαζί τους «κόπηκαν» από το πρόγραμμα και οι Θεόφιλος Σιχλετίδης και Γιάννης Σμυρλάκης.

Τόσο ο Νίκος Σβέρκος, όσο και ο Σπύρος Ραπανάκης είχαν γίνει στόχος του υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με πολλούς να μιλούν από τότε για «προγραφές».

Σε ανάρτησή του, ο Νίκος Σβέρκος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να κάνει κάθε δημοσιογράφος την Παρασκευή: Να ανανεώνει το ραντεβού με τους ακροατές του για τη Δευτέρα. Και μάλιστα με την υπόσχεση να παρουσιαστεί όλη η επικαιρότητα και το ρεπορτάζ από την πολιτική και κοινωνική ζωή. Θα μεσολαβούσε άλλωστε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ… Σε αυτό το ραντεβού, που κρατάει τόσα χρόνια, δεν θα πάω. Και ούτε θα μπορέσω να εξηγήσω το γιατί. Απλά θα εξαφανιστώ. Γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%».

Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να…

Posted by Nikos Sverkos on Friday, November 10, 2023

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ραπανάκης, αναφέρει: «Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου “δεν ταιριάζω” στο νέο πρόγραμμα.

Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα.

Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakisκαι ο Θεόφιλος Σιχλετίδης»

Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η…

Posted by Σπύρος Ραπανάκης on Friday, November 10, 2023