Να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί ο Θοδωρής Δρίτσας, πρώην υπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, αντιδρώντας στην υπόθεση των διαγραφών στελεχών της «παλιάς φρουράς» στην οποία άλλωστε ανήκει και ο ίδιος.

Στο εκτενές κείμενό του, ο Θοδωρής Δρίτσας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ο ίδιος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τις δύο Κυριακές που οργανώθηκε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, είδα ανθρώπους που δεν θυμάμαι να τους έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Αυτό θα μπορούσε να το πει κανείς, καλό. Άκουσα, όμως, από το στόμα κάποιων από αυτούς, επαναλαμβανόμενη με διάφορους τρόπους και σε διαφορετική ένταση είναι αλήθεια, την κουβέντα: «ήρθαμε να ψηφίσουμε για να φύγουν οι παλιοί».

Το κείμενό του καταλήγει λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του Στέφανου Κασσελάκη που συνειδητά επιθυμούν και μάλιστα έχουν ως στόχο να βλάψουν το κόμμα μας. Στην Αριστερά μάθαμε (ιδιαίτερα οι παλιοί), να υπερασπιζόμαστε -πολλές φορές με φανατισμό, οξύτητα και υπερβολές- αξίες και αρχές. Ιδιαίτερα σε στιγμές κρίσης, όπως αυτές που περνάμε. Εδώ ακριβώς είμαστε. Και έχουμε χρέος είτε ψηφίσαμε τον Κασσελάκη είτε όχι, να μην απαξιώσουμε ακόμα περισσότερο την Αριστερά και το μέλλον της στα μάτια και στα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας, παίρνοντας πάντα υπόψη ότι, εδώ δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για την ενότητα της Αριστεράς και όχι για την ενότητα γενικώς.

Λέμε συχνά ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη δημοκρατική διέξοδο στο διαγραφόμενο αδιέξοδο, από το να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κακό που ήδη έχει κάνει με τις επιλογές του και τα προσωπικά σχέδιά του και να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως το θέλει. Να αφήσει δηλαδή ελεύθερο το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας να αναζητήσει ενωτικές διεξόδους μέσα από διαφωνίες, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει δεκαετίες τώρα. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!…»

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023Σήμερα το πρωί, άκουσα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον σ. Γιώργο Τσίπρα με τον οποίο έχω…

Posted by Θοδωρής Δρίτσας on Tuesday, October 24, 2023