Ξαναχτύπησε ο Θόδωρος Πάγκαλος! Αυτή τη φορά, διένειμε στους πολιτικούς συντάκτες έναν πολυσέλιδο απολογισμό -όπως τον ονομάζει- του έργου του και των συνεργατών του, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά οργανογράμματα για τις αρμοδιότητές του και τις δράσεις του, απαντήσεις στα όσα έχουν ειπωθεί ή γραφτεί για την… επίπλωση, επί παραδείγματι, του γραφείου του, αλλά και όλες τις συνεντεύξεις του και τις παρουσίες του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Καταλήγει, μάλιστα, με την… αινιγματική διατύπωση πως το κείμενο για την προοπτική του θεσμού του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και δεν περιλαμβάνεται στην προς δημοσιοποίηση έκδοση του απολογισμού» και ότι «οι μελλοντικοί στόχοι και οι δράσεις του αντιπροέδρου, ως εκ της φύσεως του θεσμού, μεταβάλλονται αναλόγως της πολιτικής συγκυρίας και των αναγκών της κυβέρνησης, όπως τις προσδιορίζει κάθε φορά ο πρωθυπουργός».

Η δημοσιοποίηση του απολογισμού του έργου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι μια συνηθισμένη διαδικασία που γίνεται τακτικά από το γραφείο του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε να τον δημοσιοποιήσει ως «απάντηση» στους επικριτές τους καθώς πολλοί αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τις αρμοδιότητές του και τα καθήκοντά του στο κυβερνητικό έργο.

Ολόκληρος ο απολογισμός του κ. Πάγκαλου εδώ.