Παρατήρηση στον πατέρα του έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης αλλά και στο διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.

«Εγώ είμαι θρησκευόμενος, είμαι περήφανος γιατί είμαι θρησκευόμενος». Στο σημείο εκείνο διέκοψε όσα έλεγε και απευθύνθηκε στον πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό στην πρώτη σειρά δεξιά του και σχολίαζε τα όσα έλεγε ο γιος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπαμπά μιλάω», με χαμόγελο για την παρατήρηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκη επανέλαβε τη θέση του για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στο στρατό λέγοντας «Θα πάω στρατό για 20 ημέρες. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω στρατό για 20 ημέρες. Ντάξει, όλοι ξέρουμε τώρα…». Από το κοινό πετάχτηκε κάποιος λέγοντας «21 ημέρες», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Μακάρι και 22 θα κάνω όσες θέλουν δεν έχω θέμα. Εγώ ήθελα να πάω και στην παραμεθώριο και δεν μπορώ».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλω τα παιδιά μας να είναι 9 μήνες στην Ελλάδα να κάνουν σκοπιά και να μην μαθαίνουν τίποτα σε έναν παγκοσμιοποιημένο οικονομικό χώρο που ανταγωνίζονται κάθε μέρα με άλλους. Προτιμώ αγόρια και κορίτσια να καθαρίζουν δάση, να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, να φτιάχνουν γεφυρες στα χωριά σας που ρημάζουν».