Κατά του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε την Πέμπτη (19/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Είναι και αυτός μέρος ενός μηχανισμού διαστρέβλωσης και παραποίησης» επεσήμανε και τόνισε: «Επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση από χιλιόμετρα μακριά χωρίς καμία πρόταση».

«Σε περιόδους κρίσεων η προσοχή μας πρέπει να αυξημένη, είναι σημαντικό να μένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας, η αλαζονεία πέραν του ότι είναι απαγορευτική είναι και εντελώς αντίθετη με όλους όσοι υπηρετούν δημόσια αξιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικώς στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση για την κριτική, που ασκείται από μέρος της αντιπολίτευσης, ο Παύλος Μαρινάκης καταλόγισε προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης ή ακόμη και συρραφής διαφορετικών δηλώσεων προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων κατά παράβαση της νομοθεσίας υπέρ ημετέρων Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

«Συνεχίζουμε με πράξεις και όχι με λόγια»

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του πρωθυπουργού για πρόστιμα προς τις πολυεθνικές επιχειρήσεις για αδικαιολόγητες τιμές μέσω της χθεσινής συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, ο Παύλος Μαρινάκης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με συγκεκριμένες πράξεις και εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και επιβολή μεγάλων προστίμων. «Συνεχίζουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Η ΔΙΜΕΑ το 2019 ήταν μόνο στα χαρτιά, τα πρόστιμα ήταν μηδενικά. Και όταν από την αρχή του χρόνου φέτος, το κράτος έχει επιβάλει πρόστιμα 5,5 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζει τις εταιρείες όπως πρέπει να τις αντιμετωπίζει, αυτό δεν είναι λόγια, είναι πράξεις» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας «Θα συνεχίσουμε με πράξεις. Θα συνεχίσουμε με τους ελέγχους και θα ανακοινώνουμε τα πρόστιμα και την είσπραξή τους».

Σε ό,τι αφορά στην κριτική, που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση λαδέμπορων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά: «ο κ. Κασσελάκης δεν κατάλαβε τίποτε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και προσβάλλει τους Έλληνες παραγωγούς. Είναι και αυτός μέρος ενός μηχανισμού διαστρέβλωσης και παραποίησης. Επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση από χιλιόμετρα μακριά χωρίς καμία πρόταση. Οι πολίτες να ακούν μία αντιπολίτευση που διαστρεβλώνει τα πάντα, η αντιπολίτευση λέει το απόλυτο τίποτα και προσπαθεί μέσα από fake news να επιβιώσει πολιτικά» είπε και συμπλήρωσε: «Δική μας δουλειά είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την καθημερινότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας και για την αύξηση του εισοδήματος. Και παρά τις δυσκολίες φαίνεται ότι σταδιακά έχουν αποτελέσματα».

Σε άλλο θέμα ο Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποστείλει μέσω του Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ιατροφαρμακευτικό υλικό στη Λωρίδα της Γάζας. «Η Ελλάδα θα στείλει βοήθεια σε φαρμακευτικό υλικό στη Γάζα, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ης ΕΕ. Άρα συμμετέχουμε στο μηχανισμό και εμείς ως χώρα. Κάθε άλλη ενέργεια και πρωτοβουλία ανακοινώνεται επίσημα. Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, από εκεί και πέρα πρέπει να προστατέψουμε τους αμάχους» τόνισε.

Σε ερώτηση αν μετά τις επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως αυτή στο Βέλγιο, φοβόμαστε μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν είναι σωστό να αναλύσουμε τα επιχειρησιακά σχέδια καθώς κάτι τέτοιο είναι αρμοδιότητα των Αρχών. «Η χώρα μας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση με βάση τα απαιτούμενα πρωτόκολλα» σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ότι έχουν σταματήσει τα έργα στον Πηνειό, επικαλέστηκε απάντηση του νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, ότι δεν έχει σταματήσει κανένα έργο και πως συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί.