Δεν έλειψαν οι εντάσεις στην πρώτη συνεδρίαση των νέων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εν όψει του Προϋπολογισμού, στην οποία ρόλο συντονιστή έχει ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, κατόπιν επιλογής του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Κρητικός πολιτικός είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό Αλέξη Χαρίτση αναφορικά με την αντιπολιτευτική γραμμή που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα στα ζητήματα της οικονομίας.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να έθεσε ευθέως ζήτημα ανεπαρκούς αντιπολίτευσης του κόμματος στο πεδίο των υπερκερδών που συσσώρευσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας «οι οποίες λειτούργησαν ως καρτέλ τον προηγούμενο χρόνο», όπως είπε.

Οι σαφείς αιχμές για light αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αναπάντητη από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, με τον κ. Χαρίτση να παίρνει κατευθείαν τον λόγο, θυμίζοντας στον κ. Πολάκη πως το κόμμα είχε αναδείξει το ζήτημα των υπερκερδών με κάθε τρόπο, ενώ τον κάλεσε να δει και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα αμέσως μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Αλέξης Χαρίτσης και μαζί η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου εγκατέλειψαν την αίθουσα.

Θυμίζουμε ότι στις 6 Οκτωβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε το νέο οργανόγραμμα του κόμματος και βρήκε απέναντί του μια συμπαγή ομάδα 16 βουλευτών του, που απέρριψαν τις προτάσεις. Το πρωτοφανές γεγονός να μην εγκρίνονται τα πρόσωπα που επιλέγει ο πρόεδρος του κόμματος που θα αναλάβουν τους ρόλους – κλειδιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έδειξε ότι κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα θα ήταν η συνέχεια.