Άνετη επικράτηση για τον Γιάννη Μώραλη με ποσοστό 69,81% δίνουν τα επίσημα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 στον Δήμο Πειραιά, με την ενσωμάτωση στο 92%.

Στη δεύτερη θέση, με 13,95, βρίσκεται ο Γιώργος Γαβρίλης, ενώ στο 11,62% βρίσκεται ο Νίκος Αμπατιέλος, στο 2,47% ο Θανάσης Διαβολάκης και στο 2,15% ο Κ. Νιζάμης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ανέφερε ότι «ο κόσμος μάς επέλεξε για μια ακόμη φορά για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς μας, ότι ο Πειραιάς έχει ήδη αλλάξει, και δεύτερον, γιατί μας εμπιστεύονται ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που προφανώς είναι υπαρκτά σε κάθε μεγάλη πόλη». «Μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους των 200 υποψηφίων του “Πειραιά Νικητή”, ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” και μία δέσμευση ότι θα δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, το ίδιο σοβαρά και υπεύθυνα, ώστε η τρίτη θητεία μας να είναι καλύτερη από τις δύο πρώτες», κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Μώραλης.

Στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, με χαμηλή ενσωμάτωση 8,36%, προηγούνται σε σταυρούς ο Παναγιώτης Ρέππας, η Χάρις Ζηλάκου, η Νανά Γλύκα, η Ασπασία Αλιγιζάκη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, η Αντωνία Καρακατσάνη, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Αράπης και ο Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γαβρίλη, πρώτος είναι ο Δημήτρης Γκερλές και ακολουθούν η Ευαγγελία Δρίτσα, ο Χρήστος Φωτιάδης, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Παναγιώτης Βουτιράκος.

Στο ψηφοδέλτιο του Νικόλαου Αμπατιέλου, πρώτος είναι ο Αλέξανδρος Κοτέας και ακολουθούν ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Λεωτσάκου, η Ελισάβετ Ζαμπέτα και η Ιωάννα Δρίτσα.