Παρά τη μεγάλη του νίκη στο Βόλο, ο Αχιλλέας Μπέος κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις με τις πρώτες του δηλώσεις. Ο λόγος ήταν πως στην επινίκια ομιλία του, ο δήμαρχος Βόλου επέλεξε να κάνει αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη και στη πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη στην τηλεόραση του Alpha. Ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στην επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ, παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

«Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε γιατρός είμαι ένας από εσάς. Τα τελευταία 40 χρόνια, ποιοι κυβέρνησαν την Ελλάδα, δικηγόροι και γιατροί, αυτοί τη χρεοκόπησαν. Και έχεις κάποιες εκπομπές, κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία ασχολούνται με τον Κασσελάκη.

Ο οποίος είπε ότι εγώ επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια θέλω να υιοθετήσω δύο αγόρια. Δηλαδή τι θέλεις να πεις, ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες;».

Τη Δικαιοσύνη επικαλέστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Στις πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ενδιαφέρον όλων ήταν στραμμένο στο σχόλιο που θα έκανε για τον Αχιλλέα Μπέο και τη χυδαία φράση που διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλου για το πρόσωπό του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη Δικαιοσύνη.

«Φαντάζομαι πως θέλετε να με ρωτήσετε για τα σχόλια του κ. Μπέου. Δεν έχω πολλά να πω. Αν και φανερώνουν πολλά από μόνα τους, απλά θα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, όπως πάντα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, επιτέλους και σε αυτό το θέμα να κάνει τη δουλειά της. Σας ευχαριστώ πολύ» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις χυδαίες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την πολιτική εκπομπή του Mega, κλιμακώνουν την αντιπαράθεση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κλασική περίπτωση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου και πως οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου είναι περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο και πρόκλησης της δημόσιας τάξης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θυμίζουν πως παλιότερα υπήρχε περίπτωση που η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε αυτεπάγγελτα.

«Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως να παρέμβει το επόμενο διάστημα γι’ αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου που υποκινεί σε μίσος και αφορούν και το φυλετικό μίσος, καλύπτει όλη τη γκάμα του αντιρατσιστικού νόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος το Mega.

Ξεσηκωμός για τη χυδαιότητα του Αχιλλέα Μπέου

Οι χρήστες του twitter ξεσηκώθηκαν κατά του Αχιλλέα Μπέου και τόνισαν πως οι Βολιώτες πρέπει να ντρέπονται που τον εξέλεξαν ξανά ενώ δεικτικά ανέφερε ότι: «Όταν θα πνιγεί σε λίγο καιρό πάλι ο Βόλος, λογικά οι Βολιώτες θα σκέφτονται “Ε, ντάξει, τουλάχιστον τα παιδιά μας δεν είναι π…ες”»

Επιμένει ο Μπέος

Και μπορεί η χυδαιότητά του για τον Στέφανο Κασσελάκη να προκάλεσε αντιδράσεις, ο Αχιλλέας Μπέος επέμεινε στην «άποψή» του και την επανέλαβε λίγη ώρα μετά την επινίκια ομιλία του, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με την πολιτική εκπομπή του Ant1.

«Χαμός θα γίνει από δω και πέρα. Δεν κατάλαβα! Τι είναι; Είναι πρότυπο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας ο Κασσελάκης; Για να μην τρελαθούμε… Κάθε πρωί βγαίνουν και λένε… Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τι είναι ο κάθε ένας δεν με αφορά και έτσι πρέπει να είναι. Δικαίωμα τους. Όχι όμως να τις προβάλουμε! Τον κρίνω γιατί ήρθε σε ένα μήνα και… Ούτε πέντε τοις εκατό δεν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Τον κρίνω λοιπόν γιατί είπε σε μια δήλωσή του ότι θα ήθελε να μεγαλώσει δύο αγόρια. Όχι κορίτσια. Θα παράγουμε που…ες κύριε Χατζηνικολάου;» αναρωτήθηκε ξανά ο Αχιλλέας Μπέος και ο παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Η συζήτηση του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αχιλλέα Μπέο συνεχιζόταν και κάποια στιγμή το κλίμα δυναμιτίστηκε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τον δήμαρχο Βόλου «λούμπεν στοιχείο».

«Δεν θέλω να κάνω καμία ερώτηση. Αναγνωρίζω, κ. Μπέο, ότι είστε δήμαρχος Βόλου και εγώ είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Είπατε προηγουμένως ότι είστε λαϊκός άνθρωπος και μας είπατε ότι η λαϊκότητα του ανθρώπου εκφράζεται με τον τρόπο που εκφραστήκατε εσείς. Λέω, λοιπόν, ότι δεν είστε λαϊκός άνθρωπος. Λούμπεν είστε! Ένα λούμπεν στοιχείο είστε, αυτό είστε» είπε ο δημοσιογράφος.

«Και εσύ είσαι ένα νούμερο! Και μεγάλο νούμερο κιόλας» απάντησε άμεσα ο Αχιλλέας Μπέος.

«Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, η σαπίλα κερδίζει και το έλος επιπλέει. Χωρίς να κάνω ευθείες αναγωγές» συνέχισε ο Νίκος Μπογιόπουλος και ο Αχιλλέας Μπέος ρώτησε: «Εσύ τι είσαι; Ποιο είναι το επάγγελμα σου;»

«Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που είχε διαβάσει ότι και ο Εσκομπάρ ήταν γερουσιαστής στην Κολομβία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, σε μια συχνότητα δημόσια, όταν το ύφος το δικό σας πλασάρεται ως λαϊκό ύψος έχω υποχρέωση ως πολίτης αυτής της χώρας να πω ότι δεν έχεις καμία σχέση με τη λαϊκότητα αυτού του λαού» του απάντησε ο Νίκος Μπογιόπουλος με τον δήμαρχο Βόλου να αναρωτιέται ξανά: «Τι επαγγέλλεσαι, ρε άνθρωπε; Τι είσαι; Δημοσιογράφος;».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος επέμεινε: «Είσαι ένα λουμπεναριό! Ένα λουμπέναριο είσαι! Αυτό είσαι! Και είμαι δημοσιογράφος, ναι, πολίτης που πληρώνει φόρους που κανέναν δεν τον κατηγόρησε ποτέ για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο».

«Προφανώς από αυτούς που τα παίρνουν είσαι και προσπαθείς να παραπληροφορήσεις την κοινή γνώμη. Κ. Χατζηνικολάου, δεν έχει νόημα να μιλάω με αυτό το νούμερο τώρα. Αφού είσαι δημοσιογράφος είσαι και νούμερο» είπε ο Αχιλλέας Μπέος και ο Νίκος Χατζηνικολάου «έκλεισε» την σύνδεση.