Τη Δικαιοσύνη επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε για τη χυδαιότητα του Αχιλλέα Μπέου που τον αφορούσε. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να πει πως: «Φαντάζομαι πως θέλετε να με ρωτήσετε για τα σχόλια του κ. Μπέου. Δεν έχω πολλά να πω. Αν και φανερώνουν πολλά από μόνα τους, απλά θα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, όπως πάντα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, επιτέλους και σε αυτό το θέμα να κάνει τη δουλειά της. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την πολιτική εκπομπή του Mega, κλιμακώνουν την αντιπαράθεση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κλασική περίπτωση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου και πως οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου είναι περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο και πρόκλησης της δημόσιας τάξης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θυμίζουν πως παλιότερα υπήρχε περίπτωση που η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε αυτεπάγγελτα.

«Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως να παρέμβει το επόμενο διάστημα γι’ αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου που υποκινεί σε μίσος και αφορούν και το φυλετικό μίσος, καλύπτει όλη τη γκάμα του αντιρατσιστικού νόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος το Mega.