Για μια εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος, η οποία είναι απολύτως σεβαστή από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφήνουμε την διαδικασία να εξελιχθεί, απασχολεί την κοινή γνώμη τίθενται ερωτήματα σε κυβερνητικά στελέχη και αυτά εκφράζουν τη γνώμη τους» είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να πάρει θέση για το θέμα αυτό, εύχεται ωστόσο να αποκτήσει ο τόπος μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα ασκεί έντονη κριτική χωρίς τοξικό λόγο για να πάμε μπροστά».

Πρόσθεσε δε ο κος Μαρινάκης ερωτηθείς για τα αποτελέσματα και το γεγονός ότι πηγαίνουν στον δεύτερο γύρο οι Κασσελάκης – Αχτσιόγλου ότι: «η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ούτε ικανοποίηση, ούτε απογοήτευση από οποιοδήποτε αποτέλεσμα», εξηγώντας: «εμείς έχουμε πολύ ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα, να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ο πρωθυπουργός έκανε συγκεκριμένο απολογισμό, τα πολλά καθημερινά προβλήματα και οι προκλήσεις απασχολούν την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».