Όπως και πέρυσι, ο Μήτρογλου «εκτέλεσε» τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», βοηθώντας τον Ατρόμητο να πάρει το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν!

Άριστα παραταγμένοι οι ποδοσφαιριστές του Δώνη, πήραν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 την νίκη, ειδικά έπειτα από την ανόητη αποβολή του Σολτάνι που καταδίκασε τους «κίτρινους» να παίξουν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Το άγχος ήταν εμφανές στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Άρη, που μπροστά στο απαιτητικό κοινό τους, θα έπρεπε να ξεκινήσουν να δικαιώνουν τις μεγάλες είναι αλήθεια προσδοκίες που υπάρχουν από αυτούς. Αντ’ αυτού με αρκετά λάθη (πολλά αβίαστα) επέτρεψαν στον πολύ καλά οργανωμένο Ατρόμητο να φαίνεται (και να είναι) καλύτερος και με τις εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις του να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Στην καλύτερη ευκαιρία που του δόθηκε να τ’ αφήσει όλα πίσω και να κάνει μια νέα αρχή, ο Καστίγιο σπατάλησε μοναδική ευκαιρία χάνοντας τετ-α-τετ. Και στην αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση, ο Μήτρογλου βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και με καρφωτή κεφαλιά (μετά από καλοεκτελεσμένο φάουλ του Πίτου Γκαρσία) νίκησε τον Σηφάκη.

Αν δεν ήταν κι αυτός, σώζοντας από σίγουρο γκολ την εστία των «κίτρινων» στη διπλή ευκαιρία με Σκόνδρα-Γκαρσία, τότε ο Άρης θα έμενε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το ακατόρθωτο. Ό,τι δεν έκαναν οι αντίπαλοι, πέτυχε (προς μεγάλη ικανοποίησή τους) ο Σολτάνι, αφού έχασε την ψυχραιμία του, χτύπησε στο πρόσωπο τον Επστάιν κι έτσι αντίκρισε την απευθείας κόκκινη του Σπάθα.

Αν λοιπόν ήταν μια φορά δύσκολο για τον αναιμικό Άρη να σκοράρει στο «11χ11» ήταν δυο φορές πιο δύσκολο με αριθμητικό μειονέκτημα και την πίεση να σφίγγει σαν θηλιά γύρω από τον λαιμό του. Εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων έψαξε την ισοφάριση, όμως όλες του οι προσπάθειες αποδείχθηκαν ημιτελείς.

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Μίσελ (78’ Τοπούζης), Λαζαρίδης, Ντίκο (90’ Πρίττας), Νέτο, Φατί, Τόχα (29’ Καζναφέρης), Καπετάνος, Σολτάνι, Καστίγιο, Τσέζαρεκ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Τόμας, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Τάτος (67’ Σφακιανάκης), Γκαρσία (73’ λ.τ. Δημούτσος), Επστάιν, Καραγκούνης (59’ Μπέλιτς), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπιτσίδης (Θράκης)
Γήπεδo: «Κλεάνθης Βικελίδης»