O υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, παρακολούθησε τον αγώνα πόλο της Ελλάδας με την Ιταλία, ο οποίος έληξε 7-7.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο Ιωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι επιτυχία για την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά έπαιξαν καλά απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμη και τη νίκη, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με το δοκάρι του Γιώργου Αφρουδάκη και τη χαμένη μπαλιά του –εκπληκτικού κατά τα άλλα – Δεληγιάννη, όπου είχαμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας να πετύχουμε ένα γκολ και να πάρουμε μια σπουδαία νίκη.

Πάλι καλά πάντως που δεν δεχτήκαμε εμείς γκολ στο τέλος και κρατήσαμε την ισοπαλία που μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε. Το σημαντικό είναι να μπούνε τα παιδιά στην οκτάδα και μετά στο χιαστί παιχνίδι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πιστεύω ότι την Πέμπτη θα νικήσουν το Καζακστάν που φαίνεται η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, έτσι ώστε να διεκδικήσουν με ανεβασμένο ηθικό τη νίκη – πρόκριση, είτε κόντρα στην Ισπανία που έχασε σήμερα από την Κροατία, είτε κόντρα στην Αυστραλία. Μου έκανε πάντως εντύπωση ότι η ολυμπιονίκης Ουγγαρία στον άλλο όμιλο, έκανε δύο ήττες. Αυτό δείχνει ότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο τουρνουά και ίσως να είναι ευνοϊκό για μας.»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αύριο θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο και της Βάσως Βουγιούκα στη ξιφασκία.