Εδώ και χρόνια κατακτούν σχεδόν τα πάντα σε όλες τις ηλικίες, όμως στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα λένε ότι στο ποδόσφαιρο αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.

Μετά την πρώτη ήττα από την Ιαπωνία, ήρθε και αυτή από την Ονδούρα με σκορ 1-0 και έστειλε… σπίτι τους Ισπανούς.

Κορυφή για Μεγάλη Βρετανία μετά τη νίκη 3-1 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παίζει για δύο αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική με Ουρουγουάη.

Οι «φούριας ρόχας» μπορεί να έχουν Πρωταθλητές Ευρώπης στη σύνθεση τους, μπορεί να έχουν πολλούς «next best thing» στο ρόστερ τους, όμως από το Λονδίνο αποχωρούν με… κατεβασμένα κεφαλιά. Μετά το σοκ της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στους Ιάπωνες, ήταν η σειρά της Ονδούρας να τους αποδείξει ότι δεν είναι άτρωτοι και να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους, αφότου παίξουν το τελευταίο διαδικαστικό παιχνίδι τους στους ομίλους. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής προηγήθηκε μόλις στο 7’ με τον Μπενγκστον και μπορεί πολλοί να περίμεναν την… εκδίκηση των Ισπανών, όμως το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε 1-0 υπέρ της Ονδούρας, με τους Ίβηρες να αποχαιρετούν πρόωρα τη διοργάνωση.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, οι διοργανωτές της Μεγάλης Βρετανίας πήραν το τρίποντο κόντρα στα ΗΑΕ, με τον Ράιαν Γκιγκς «έγραψε» ιστορία. Στο 16’ άνοιξε το σκορ και έγινε ο γηραιότερος που το καταφέρνει σε ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, «σπάζοντας» ρεκόρ 88 χρόνων! Προς στιγμήν οι Άραβες έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 60’ με τον Ράσεντ, όμως δύο γκολ σε 3λεπτά έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους Βρετανούς. Στο 73’ ο Σινκλέρ και στο 76’ ο Στάριτζ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, καλούνται τουλάχιστον να μην χάσουν για να βρεθούν στα προημιτελικά.

Πηγή: sport-fm.gr