Όσοι περίμεναν κάπου εκτός γηπέδου για να μαζέψουν την μπάλα μετά το πέναλτι του Σέρχιο Ράμος έχοντας κατά νου το «δεδικασμένο» από την απελπιστικά άστοχη εκτέλεσή του στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο Ισπανός αμυντικός όχι απλώς δεν επανέλαβε το σουτ στα περιστέρια, αλλά με περίσσια τεχνική έσκαψε την μπάλα α λα Πανένκα και έφερε την ομάδα του πιο κοντά στην πρόκριση απέναντι στην Πορτογαλία στον ημιτελικό του Euro 2012.

«Είχα σχεδιάσει να εκτελέσω το πέναλτι με αυτόν τον τρόπο. Μετά το χαμένο μου πέναλτι στον ημιτελικό του Champions League, κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορούσα να επωμιστώ μία τέτοια ευθύνη. Όμως είχα αυτοπεποίθηση και ήθελα να ξαναδοκιμάσω για να δώσω απαντήσεις. Σίγουρα ήταν ρίσκο να σουτάρω έτσι, αλλά είχα δει πώς κινείτο ο τερματοφύλακας και ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα ευστοχήσω. Ήμουν και λίγο τυχερός», δήλωσε ο αμυντικός της Ισπανίας.

Όσο για τον τελικό της Κυριακής απέναντι στο νικητή του Γερμανία-Ιταλία, είπε: «Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον τίτλο. Κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο».

Το χαμένο πέναλτι με τη Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν:

Το πέναλτι στον χθεσινό ημιτελικό:

Πηγή: sport-fm.gr