Ξεκάθαρες ιδέες σχετικά με την ενδεκάδα της Ιταλίας, για το πρώτο παιχνίδι του 3ου ομίλου με αντίπαλο την Ισπανία, έχει ο προπονητής των «ατζούρι» Τσέζαρε Πραντέλι. Οι δοκιμές που έκανε στις τελευταίες προπονήσεις, έδειξαν σύστημα με τρεις στην άμυνα, με τον Ντε Ρόσι σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

Οι τελευταίες προπονήσεις της εθνικής Ιταλίας έδειξαν τον προβληματισμό του Πραντέλι σχετικά με το σύστημα που θα ακολουθούσε η ομάδα του. Ο Ιταλός τεχνικός μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον τραυματισμό του Μπαρτζάλι, δοκίμασε διάφορες λύσεις για το κέντρο της άμυνας και έπειτα από την προπόνηση της Πέμπτης φαίνεται να καταλήγει το αρχικό σχήμα.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπουφόν, με τον Κιελίνι, τον Μπονούτσι και τον Ντε Ρόσι μπροστά του, σε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Ο Ντε Ρόσι, μάλιστα, θα έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο, αφού θα προωθείται όταν οι Ιταλοί έχουν κατοχή μπάλας και επιτίθενται. Στο χώρο του κέντρου σίγουρη είναι η θέση του Πίρλο, με τον Μάτζο δεξιά, τον Τζακερίνι αριστερά και τους Τιάγκο Μότα και Μαρκίζιο σε ρόλο κεντρικών χαφ. Μπροστά θα κινούνται ο Κασάνο και ο Μπαλοτέλι.

Είναι προφανές πως ο Πραντέλι θέλει να «μειώσει» τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο τους Ισπανούς. Μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη η θεωρία του.

Πηγή: sport-fm.gr