Δριμύτατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι μέχρι αύριο το βράδυ η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Παρόλα αυτά ο κ. Βενιζέλος δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

«Η μοναδική άριστη λύση είναι δίχως καμία αμφιβολία ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, «αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να είναι ικανός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επιλέγοντας να κάνει δηλώσεις πολιτικά απαράδεκτες και προκλητικές» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι με τη στάση του να μη μετέχει και να επιλέξει την αντιπολίτευση υποχρεώνει την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η τοποθέτηση είναι βαθιά αντιδημοκρατική και κατακριτέα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για δικαίωση όσων είπε ο ίδιος χθες, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης.

«Ο λαός χθες αποφάσισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη διατήρηση των κεκτημένων μας, μέσα στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για ένα μήνυμα ενότητας, αξιοπιστίας, ασφάλειας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης προς το εξωτερικό. «Όταν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, που είναι μείζονος σημασίας, μπορούμε να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα δευτερευούσης» επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η διερευνητική εντολή που έχει στα χέρια του ο κ. Σαμαράς, πρέπει να καταλήξει σε διάσκεψη των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Σαμαράς «βλέπει» θετικά την πρόταση του για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο.