Οριακή επικράτηση του φόβου και της τρομοκράτησης σε βάρος της οργής του λαού για τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και περικοπών «βλέπει» το βρετανικό περιοδικό Economist, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, μετά την άρνησή του να στηρίξει το πρώτο μνημόνιο» αναφέρει το βρετανικό περιοδικό.

Στα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ μετά την επισημοποίηση της επικράτησης του κόμματός του στέκεται το Economist, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθησυχαστικό πνεύμα του προς τις αγορές. «Δε θα υπάρξουν νέες περιπέτειες για την Ελλάδα, η θέση της στην Ευρώπη πλέον είναι εξασφαλισμένη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, όπως σημειώνει το βρετανικό περιοδικό, το οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία και στο πρωτοφανές ποσοστό της αποχής, «ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα των εκλογών. Φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες για ενδεχόμενη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας από την κυβέρνηση συνεργασίας που φαίνεται ότι θα σχηματισθεί».