Την πεποίθησή του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να είναι στην κυβέρνηση τόνισε σε δηλώσεις του ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να είναι στην κυβέρνηση. Και πρέπει να είναι για τους εξής δυο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι όσο ευρύτερη είναι η σύνθεση αυτής της κυβερνήσεως τόσο καλύτερα θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση. Δηλαδή όσο περισσότερους Έλληνες εκπροσωπεί αυτή η κυβέρνηση, και καλύτερα θα διαπραγματευτεί με τους έξω, αλλά και πιο μεγάλη εμπιστοσύνη θα δώσει στους μέσα.

Άρα είναι πολιτικός ρόλος σοβαρός να είναι και η ΔΗΜΑΡ μέσα στην κυβέρνηση. Δεύτερον γιατί ο κ. Κουβέλης έκανε μια προεκλογική εκστρατεία λέγοντας θα δώσω λύση, και έχει λάβει πιστεύω πια την πολιτική έγκριση του εκλογικού σώματος του σώματος για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Έχει αυτή την εντολή από το εκλογικό του σώμα. Πως θα την αγνοήσει;»

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η χώρα να πάει σε τρίτες εκλογές. Όποιος διανοηθεί να πάει τη χώρα σε τρίτες εκλογές θα τον κυνηγάνε μέχρι τα τρισέγγονά του».