Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος στο Ηράκλειο, καθώς κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και από το 15,90% να εκτοξευτεί στο 33,62% και στην πρώτη θέση.

Αίσθηση προκαλεί και ο αριθμός των ψηφοφόρων που επέλεξαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Από τους 28.323, πριν από ενάμιση μήνα, στους 57.777 στη χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Η ΝΔ από την πέμπτη θέση και το 9,13% στις 6 Μαΐου, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,05. Μεγάλος χαμένο είναι το ΚΚΕ, το οποίο όχι μόνο είχε απώλειες, αλλά έχασε και την βουλευτική έδρα που είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές.

Στους «χαμένους» συγκαταλέγονται και τα κόμματα του Πάνου Κααμένου και του Φώτη Κουβέλη, ωστόσο τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ διατηρούν τα … κεκτημένα των εκλογών της 6ης Μαΐου και μοιράζονται από μία έδρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστό 33,62%, δεύτερη αναδείχθηκε η ΝΔ με 20,05% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 18,61%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,1%, ΔΗΜ.ΑΡ με 7,86%, Χρυσή Αυγή 3,65% και ΚΚΕ με 2,98%.

Τις έδρες καταλαμβάνουν ο Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης από τη ΝΔ, Νότης Μαριάς από τους ανεξάρτητους Έλληνες και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τη Δημοκρατική Αριστερά.