Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσκλητήριο στις οικογένειες λαθρομεταναστών – που έκανε με συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας, χθες, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»- προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τις πολιτικές του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. Όταν ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ταξιδιωτικά έγγραφα, είναι προφανές ότι αναφέρεται σε λαθρομετανάστες τους οποίους, όχι μόνο θέλει να νομιμοποιήσει, αλλά και να τους δώσει και επιδόματα…ανεργίας.

Και όταν μιλά για πρόσκληση στις οικογένειες μεταναστών, τους οποίους ο ίδιος θα νομιμοποιήσει είναι, και πάλι, ξεκάθαρο πως αναφέρεται σε παρανόμους.

Άλλωστε -όπως και οι ίδιοι παραδέχονται- για τους νόμιμους μετανάστες και τις οικογένειές τους, υπάρχει – από το 2005 – σχετικός νόμος.

Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν προσπαθεί να κρύψει τις σχέσεις του με τους λαθρομετανάστες.
Διότι, ακόμη και σήμερα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών κ. Π. Λάμπρου -μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- υπόσχεται χαρτιά σε όλους τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους.

Αλλά και διότι, λίγους μήνες πριν, η νεολαία του -μετά από δική του εντολή- περιέφερε εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην Αθήνα, καταλαμβάνοντας ακόμα και δημόσια κτίρια».