Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ενόψει των νέων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, τονίζοντας ότι έξοδος από το ευρώ πλέον δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αποτελεί πραγματική απειλή.

«Η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη δεν είναι πλέον απλά ένα μακρινό σενάριο. Σε περίπτωση που ακολουθηθούν οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης και πάγωμα της κατάθεσης των τοκοχρεολυσίων, τότε θα αναγκαστεί από μόνη της να αποχωρήσει από το ευρώ» σημείωσε ο κ. Καψής, επισημαίνοντας ότι «ναι μεν ακούγεται σενάριο τρομοκρατικό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι πλέον δεν απέχουμε πολύ».

«Οι ανάγκες της χώρας για εισαγωγές, την ώρα που θα έχουν σταματήσει οι ενέσεις ρευστότητας από τις δόσεις του Μνημονίου, θα οδηγήσουν είτε σε καταβαράθρωση των μισθών, ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται εισαγωγές, είτε σε ολοκληρωτικό πάγωμα των εισαγωγών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.