Είναι η ώρα της ανατροπής και μιας μεγάλης πανστρατιάς για τη δημοκρατία, τόνισε μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου, στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το Ηράκλειο και η Κρήτη μπορούν να κάνουν «τη μεγάλη ανατροπή στην κάλπη» και να ανατρέψουν «την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού προς τη χρεοκοπία».

Επίσης αναφερόμενος στην 21η Απριλίου την χαρακτήρισε ημέρα μνήμης και δημοκρατικής εγρήγορσης και πρόσθεσε ότι «σήμερα πρέπει να αναλογισθούμε την ευθύνη και να πούμε όχι σε καταψυγμένους πρωθυπουργούς όχι σε πρωθυπουργούς τραπεζίτες».

Ακόμη έδωσε την απάντηση του στην χθεσινή κλειστή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Εμείς, ανέφερε, δεν κλειστήκαμε σ΄ ένα κλειστό γυμναστήριο γιατί μπορούμε να κοιτάζομε τους πολίτες στα μάτια και είμαστε εδώ για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και να πούμε πως αυτός ο λαός αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και όλοι αυτοί που αποφάσισαν γι΄ μας χωρίς εμάς που δύο χρόνια ψήφιζαν ναι σε όλα, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν απέναντι στον λαό

Μιλώντας για το μήνυμα των εκλογών είπε ότι «ο στόχος μιας μεγάλης ανατροπής είναι εφικτός στις 6 του Μάη γιατί πλησιάζει η ώρα του λαού, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ η ώρα της Αριστεράς αλλά και η ώρα μιας κοινωνικής απάντησης».