Με μήνυμα «κάντε τη δική σας ανταρσία για ένα παλλαϊκό, αντικαπιταλιστικό, ανατρεπτικό ξεσηκωμό», η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μπαίνει στον εκλογικό στίβο.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα -κι η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω Ιντερνετ- παρουσιάστηκαν το πολιτικό στίγμα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές του 2012, από τρεις εκ των υποψηφίων, τον Άγγελο Χάγιο, τον Δημήτρη Σαραφιανό και τον Πέτρο Κωσταντίνου, ενώ γραπτό μήνυμα αποδοχής της υποψηφιότητάς του απέστειλε ο καθηγητής της Παντείου Γιώργος Ρούσης.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει χωρίς επικεφαλής, με περισσότερους από 400 υποψήφιους, με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας αποκλεισμούς που επέβαλε η Διακομματική Επιτροπή», είπε ο Άγγελος Χάγιος και «έτοιμη να δώσει μάχη και για το χαράτσι της υποψηφιότητας», ζητώντας από όλες τις αριστερές δυνάμεις «να πάρουν θέση» στο ζήτημα.

Με κάθετη θέση κατά της ΕΕ και του ευρώ και υπέρ της διαγραφής του χρέους, όπως τόνισε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «διεκδικεί για άλλη μία φορά, ως ένας τρίτος χώρος της αριστεράς, μία νέα αντικαπιταλιστική προοπτική, για μίαν άλλη κοινωνία, πραγματικά σοσιαλιστική και κομμουνιστική και δηλώνει έτοιμη να συμφωνήσει με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις για μία σύμπραξη ώστε να μην υπάρξει ούτε μία μέρα ανοχής, με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης».

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να συγκροτήσουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είναι απομονωμένοι και πανικόβλητοι», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέροντας ότι «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα το βρουν απέναντί τους, τόσο οι μνημονιακοί, όσο και οι τάχα αντιμνημονιακοί».

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνιστές των κινημάτων, (εργατικού, φοιτητικού, γυναικείου, αντιρατσιστικού, «δεν πληρώνω» και του Κινήματος των πλατειών) και πολλούς συνδικαλιστές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις παρουσίασης των ψηφοδελτίων και του προγράμματός της σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες, όπως ελέχθη, εντάσσει σε μία αγωνιστική πορεία, η οποία θα κορυφωθεί την Εργατική Πρωτομαγιά, στο δε πλαίσιο της κοινής δράσης της Αριστεράς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την προσεχή Τρίτη, συνδιοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.