Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των θρυλικών Beatles, «Αbbey Road», έχει ως εξώφυλλο μια διάβαση (του ομώνυμου δρόμου) πεζών στο Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος δρόμος λοιπόν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, προστέθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά από τις βρετανικές Αρχές.

Το «Αbbey Road» κυκλοφόρησε το 1969, όπου οι Τζον Λένον, Ρίνγκο Σταρ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζόρτζ Χάρισον διέσχισαν ο ένας πίσω από τον άλλο τη διάβαση πεζών του δρόμου Abbey για τις ανάγκες του εξωφύλλου.

Η συγκεκριμένη οδός βρίσκεται αρκετά κοντά στο θρυλικό στούντιο όπου οι Βeatles ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ και σήμερα ο Βρετανός υπουργός για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τζον Πένροουζ δήλωσε ότι «η διάβαση αυτή σαράντα χρόνια μετά συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι την διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέφερε πόσο τον χαροποιεί το συγκεκριμένο γεγονός δηλώνοντας ότι είναι μία μεγάλη χρονιά για τον ίδιο, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles, και το ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι «το κερασάκι στην τούρτα».