Οι φιγούρες του Κυριάκου Κατζουράκη, οι λεπτομέρειες του Γιάννη Αδαμάκη και οι συνθέσεις τεσσάρων πρωτοπόρων δημιουργών πρωταγωνιστούν σε εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτές τις μέρες σε γκαλερί της πόλης.

Σώματα και πρόσωπα

Τα αίτια της κρίσης, τα αδιέξοδα, αλλά και τις εκπλήξεις που το μέλλον επιφυλάσσει καταγράφει στη νέα ενότητα των έργων του ο Κυριάκος Κατζουράκης. Στην έκθεση του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που εγκαινιάζεται στις 20:00 στην γκαλερί «Tsatsis Projects/Artforu»” (Μητροπόλεως 12), τα έργα προτρέπουν τον επισκέπτη να καταδυθεί σε έναν κόσμο σωμάτων και προσώπων, σαν μια επιθυμία επιστροφής στον αληθινό ρυθμό του κόσμου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2011.

Στιγμές

Με χρώματα λαμπερά ο Γιάννης Αδαμάκης ζωγραφίζει το δικό του ταξίδι στον κόσμο. Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Έψιλον» (Αλ. Σβώλου 7) η έκθεσή του «Στιγμές». Ο καλλιτέχνης σχολιάζει τη ροή του χρόνου, την αμηχανία του ανθρώπου μπροστά σε αυτό που παρελαύνει μπροστά στα ίδια του τα μάτια, που εντέλει είναι η ζωή του. Οι πίνακες γίνονται ένα είδος προσωπικού εσωτερικού ημερολογίου. Ο ίδιος ο ζωγράφος σημειώνει: «κάνω αυτό που νιώθω, χωρίς να μπαίνω στη λογική του lifestyle ορίζοντας τι είναι σύγχρονο και τι όχι». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου 2011.

Εικαστικά συμβάντα
Έργα τεσσάρων σπουδαίων δημιουργών φιλοξενεί από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου (εγκαίνια στις 20:00) η γκαλερί «Ειρμός» (Καρόλου Ντηλ & Λεωφ. Νίκης 17). Στα «Τέσσερα εικαστικά συμβάντα» παρουσιάζονται έργα των Στέλιου Μαυρομάτη, Γιώργου Παραλή, Ν.Γ. Πεντζίκη, Νίκου Σαχίνη. Πρωτοπόροι δημιουργοί, ο καθένας στην εποχή του, ξεπερνούν συνεχώς τον χρόνο με το έργο τους. Ζωγράφος των τοπίων, των τρένων και των σιδηροδρομικών σταθμών ο Μαυρομάτης αποβλέπει κυρίως στην εσωτερική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους, ο Πεντζίκης απόκτησε ένα εντελώς προσωπικό ύφος με ιδεαλιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, ο Παραλής απέδωσε το φυσικό και αστικό περιβάλλον με έναν ποιητικό ρεαλισμό και ο Σαχίνης εργάστηκε με όλα τα υλικά και μεικτές τεχνικές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιανουαρίου 2011.

Στον εκθεσιακό χώρο «Δίπολο» (Δημ. Γούναρη 53) φιλοξενείται από χθες έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Ιωαννίδη. Παρουσιάζει 27 ελαιογραφίες, έργα των τριών τελευταίων χρόνων.

Πηγή: makthes.gr