Είναι η εποχή των νησιών μας. Οι περισσότεροι άλλωστε από εμάς όλο και σε κάποιο θα περιφέρονται προσπαθώντας να ξεχάσουν αυτά που έγιναν και αυτά που έρχονται. Για όποιους βρεθούν στην όμορφη Σαντορίνη αξίζει να προσέξουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζι. Αυτή η εβδομάδα θα ξεκινήσει με μια θεατρική παράσταση και θα συνεχίσει με ξεχωριστή εκδήλωση στις 13/8 το παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του master του πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο.

Στις 10/8 μια παράσταση για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, όπου το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται δραπετεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία παρουσιάζει την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος». Μια παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος, στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.

Συντελεστές:
Αγγελική Γουναρίδη, εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων
Κωσταντής Μιζάρας (ηθοποιός), αφήγηση και κιθάρα

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα , ώρα έναρξης: 20:30 με ελεύθερη είσοδο

Στο πλαίσιο της παρουσίας της ομάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος», θα λειτουργήσει στο Μέγαρο Γκύζη την επόμενη της παράστασης ημέρα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά ηλικίας 4 έως 10. Το κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του κούκλα, χρησιμοποιώντας «άχρηστα» αντικείμενα, και θα παίξει μαζί της ένα μικρό αυτοσχέδιο σενάριο. Το εργαστήρι διαρκεί 50 λεπτά και η ομάδα των παιδιών, που θα μπορεί να το παρακολουθήσει, θα έχει μέγιστο αριθμό 40 άτομα.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Ηλικία συμμετεχόντων: 4-10 ετών, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 40 παιδιά.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.megarogyzi.gr