Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, σε απάντηση σχετικής ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Γρηγόρη Ψαριανού.

«Το υπουργείο Πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει έμπρακτα το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος αποτελεί το βασικότερο εργαλείο άσκησης θεατρικής πολιτικής στην περιφέρεια από τη δεκαετία του 1980», αναγνωρίζει ο υφυπουργός, σημειώνει όμως ταυτόχρονα ότι «στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων η προσφορά τους στην πολιτιστική ζωή της περιφέρειας υπήρξε μεν αναμφισβήτητη, αναδείχθηκαν όμως προβλήματα και δυσλειτουργίες που καθιστούν αναγκαία την αναβάθμιση του θεσμού».

Ο κ. Νικητιάδης διευκρινίζει ότι έχει δοθεί εξάμηνη παράταση ισχύος των προγραμματικών συμβάσεων των ΔΗΠΕΘΕ και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης του θεσμού, η οποία θα οδηγήσει σε μια συνάντηση με τα εμπλεκόμενα μέρη τον επόμενο μήνα. Στην επικείμενη αυτή συνάντηση του υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, θα αποτυπωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας πορείας του θεσμού, ενταγμένου πλέον στο ευρύτερο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας.