Το πιο όμορφο πρωινό της εβδομάδας, πρωινό Κυριακής, στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης σας καλεί στο Λουτρό των Αέρηδων, να απολαύσετε τις παραμυθικές εικόνες της έκθεσης της Λυδίας Βενιέρη «Η Σκευωρία των Δελφινιών» και τις κοσμογυρισμένες μελωδίες του Δημήτρη Βασιλάκη.

Μια ιστορία (παραμύθι; αλληγορία; κραυγή;) :Η Φύση αποφασίζει να απαλλαγεί από το ανθρώπινο είδος και τα δελφίνια σκευωρούν για να το σώσουν.

Η Λυδία Βενιέρη καταγράφει εικαστικά το ταξίδι της μεγάλης μετανάστευσης, αφηγούμενη με εικόνες και γλυπτά τα στάδια και την απρόσμενη κατάληξή του μέσα στους μαγικούς χώρους του Λουτρού.

Και ένα σαξόφωνο: Ανάμεσα στις μουσικές διαδρομές του στη Νέα Υόρκη και στον κόσμο όλο, ο περίφημος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης κάνει μια στάση στο Λουτρό και έρχεται να γεμίσει τις θόλους με τις μουσικές του.

Ο Φλεβάρης και μαζί του ο χειμώνας που φεύγει, η γειτονιά των Θεών, φτιαγμένη λες για να ‘χει πάντα Κυριακή, το σαξόφωνο, τα δελφίνια, το χαμάμ, ένα Μουσείο και δυο καλλιτέχνες: μέλη μιας γλυκιάς «σκευωρίας», που εγγυάται μια ιδιαίτερη ψυχαγωγική εμπειρία.

Ώρα: 12.00
Είσοδος ελεύθερη
Λουτρό των Αέρηδων Κυρρήστου 8, Πλάκα
210- 32 44 340