Με την τιμητική παρουσία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ προγραμματίζεται την Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου, η κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σπύρος Θεοδωρόπουλος αλλά και ο Σπύρος Πολίτης, εκ μέρους του Δ.Σ, αναφέρθηκαν στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ θα αναπτύξει το θέμα «Ο ρόλος του βιβλίου και η ανάγνωση ως πολιτιστική αξία» ενώ, μισή ώρα πριν την ομιλία θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη, με τη συμμετοχή της τραγουδίστριας Ελένης Πέτα.

«Και οι πέντε εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε για τα γενέθλια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προσδοκία, κάτι που οφείλεται στους δημότες της Πάτρας. Με την κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, θα τιμηθούν τα 100 χρόνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με τον τρόπο που τους αρμόζει και φυσικά η δραστηριότητα συνεχίζεται. Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο, γι’ αυτό και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να δώσουν το παρών» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Πηγή: peloponnisos.com.gr