Θύμα απάτης έχει πέσει ο ζωγράφος Νίκος Κριδέρας, καθώς ορισμένες από της θαλασσογραφίες του έχουν κοπιαριστεί και κυκλοφορούν ως αυθεντικές σε γκαλερί της Αθήνας. Μάλιστα, οι απομιμήσεις των έργων του έχουν μέχρι και την υπογραφή του ζωγράφου και πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλή τιμή, καθώς πωλούνται ως αυθεντικοί.

Ο ζωγράφος από τη Μυτιλήνη έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές, καθώς υποκλέπτεται η πνευματική του ιδιοκτησία, ενώ οι αντιγραφές αφορούν δεκαοχτώ έργα που είχαν κλέψει άγνωστοι από το ατελιέ του τον περασμένη Μάρτιο.

«Πριν από μερικές εβδομάδες με ειδοποίησε ένας φίλος πως είδε ένα τέτοιο έργο στη βιτρίνα γνωστής γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, είχε την υπογραφή μου. Ακόμα και ο φίλος μου, κοιτώντας τη βιτρίνα, κατάλαβε πως δεν ήταν δυνατόν να είχα ζωγραφίσει εγώ αυτή την κακή απομίμηση του έργου μου. Οι καταγγελίες φίλων και γνωστών μου συνεχίστηκαν και μάλιστα αφορούσαν έργα μου, τα οποία είχαν κλαπεί από το ατελιέ μου», δήλωσε στην Espresso ο Νίκος Κριδέρας, ο οποίος έχει επικοινωνήσει με τις γκαλερί, ώστε να αποσύρουν τα έργα-μαϊμού.