Ίδιο και απαράλλαχτο παραμένει λοιπόν το ρόστερ της Repsol Honda στις δύο επόμενες σαιζόν MotoGP, καθώς στις 14 Μαΐου πρώτος από τους «alien» είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Honda και ο πρωταθλητής 2013 Marc Marquez.

Έτσι ο Pedrosa θα κλείσει τουλάχιστον 16 χρόνια ως αναβάτης της Honda, διάστημα που ίσως αποτελεί ιδιαίτερο ρεκόρ. Στα GP τρέχει με την ιαπωνική εταιρεία από το 2001, όταν ντεμπουτάρισε στα 125.

Πήρε τον τίτλο στην κατηγορία το 2003, ύστερα ανέβηκε στα GP250 όπου πήρε δύο ακόμα παγκόσμιους τίτλους (2004 – 2005) και το 2006 πάτησε στην κορυφή, εντασσόμενος στην ομάδα Repsol Honda MotoGP. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές 2ος στη Βαθμολογία Αναβατών και άλλες τρεις φορές 3ος.


«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να ανακοινώσω την ανανέωση της συνεργασίας μου με την Ομάδα Repsol Honda. Είμαι ευγνώμων στην Honda για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει για δύο ακόμη χρόνια», δήλωσε ο Ισπανός.

«Πρόκειται για την καλύτερη συνέχεια της αγωνιστικής μου καριέρας, μαζί με την εταιρεία που πρωτοαγωνίστηκα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορώ να δώσω πάλι το 100% μου συνεργαζόμενος με τους ανθρώπους της Honda Racing Corporation.»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανανέωση του συμβολαίου του Dani», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto. «Έχει φέτος μια πολύ δυνατή σαιζόν και βρίσκεται μαζί με τον Rossi στη δεύτερη θέση της Βαθμολογίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή του. Το συνταίριασμα Dani και Marc έχει αποδειχτεί πολύ επιτυχημένο και προσβλέπουμε σε δύο ακόμη χρόνια μεγάλων επιτυχιών.»

Ο Pedrosa έχει 25 νίκες στα MotoGP με την Honda, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη της εταιρείας. Είναι τρίτος στην Βαθμολογία Αναβατών φέτος, πίσω από τον ανίκητο συναθλητή του στην ομάδα, Marquez και τον Rossi. Με τον Ιταλό πολυπρωταθλητή έχει τους ίδιους βαθμούς (128), αλλά λιγότερες δεύτερες θέσεις και γι’ αυτό ο Rossi προηγείται.