Τρελές φήμες έχει σπείρει στον παγκόσμιο Τύπο ο ιταλός δημοσιογράφος Gianluca Dall’Ara: ο «πολύς» Dietrich Mateschitz, ιδιοκτήτης της Red Bull, αφού κατάφερε να ηγεμονεύσει στην F1 με την ομώνυμη ομάδα και οδηγό τον Sebastian Vettel, τώρα έχει βάλει στο μάτι την ηγεμονία και στα MotoGP.

Για να το πετύχει, θέλει να φτιάξει μιαν αυστριακή υπερομάδα με βάση την ΚΤΜ. Μάλιστα πρόσφατα υποτίθεται ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη συναντήθηκαν κρυφά, για να εξετάσουν αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο και τις δυνατότητες υλοποίησής του.

Στη συνάντηση αυτή έπεσαν και ονόματα στο τραπέζι, ισχυρίζεται ο Dall’Ara. Το νέο πρωτότυπο της ΚΤΜ με τους 4 κυλίνδρους και τα 1.000 κυβικά θα κληθεί να εξελίξει ο Filippo Preziosi, πρώην Νο1 στη Ducati Corse. Ο Preziosi παραιτήθηκε επίσημα από τη Ducati στα τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Πάντως πρέπει να πούμε πως το σχέδιο, είτε υπάρχει στ’ αλήθεια, είτε απλά το φαντάστηκε ο Ιταλός, συνδέοντας άσχετα ψήγματα πληροφοριών, ταιριάζει στο προφίλ που έχει επιδείξει δημόσια ο Χερ Mateschitz.

Ο αυστριακός μεγιστάνας των «ενεργειακών ποτών» έχει εμπλακεί σε κάθε σχεδόν είδος αγώνα, μηχανοκίνητου και μη. Λατρεύει κάθε είδους μηχανή και έχει αποδείξει ότι είναι απολύτως ικανός να δημιουργήσει μια υπερομάδα και να την επιβάλλει στον ανταγωνισμό με όρους «καταδυνάστευσης», ακόμη και σε πεδία όπου παίζει η υψηλότερη τεχνολογία.

Το τρελό σενάριο δεν σταματά στη συμμετοχή του ιταλού «γκουρού» των MotoGP. Προχωρά και στην αποκάλυψη του αναβάτη που θα κληθεί να αντιπροσωπεύσει στις πίστες τη μέγα-προσπάθεια. Πρόκειται για τον Casey Stoner, ο οποίος μόλις πέρσι αποσύρθηκε, θέλοντας να απομακρυνθεί από το τσίρκο των GP, το οποίο είχε φτάσει να σιχαίνεται.

Ο Αυστραλός είχε την Red Bull ως χορηγό στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, ενώ και τώρα που τρέχει στην πατρίδα του με αυτοκίνητα, πάλι η Red Bull υπογράφει για μεγάλο μέρος του μισθού του.

Είναι αλήθεια όλα αυτά; Κι αν είναι, μπορεί να γοητεύσει τον Stoner το υπερφιλόδοξο σχέδιο του Mateschitz; Όσα αναφέρουμε αποτελούν για την ώρα μαγική εικόνα, με ελάχιστες επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Από την άλλη, αν πρόκειται για αλήθεια, μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ξετυλιχτεί το κουβάρι την άκρη του οποίου τραβήξαμε σήμερα με αυτή την είδηση.