Μετά το ατύχημα της Moto2 στο Silverstone, η επιτροπή των Grand Prix προχώρησε στη λήψη μέτρων προκειμένου να ρυθμίσει τη συγκεκριμένη συνήθεια των αναβατών.

Στο Silverstone ο Dani Rivas έπεσε πάνω στον Steven Odendaal κατά την προθέρμανση το πρωί της Κυριακής, ενώ ο τελευταίος είχε σταματήσει δίπλα σε άλλους αναβάτες για να κάνουν δοκιμαστικές εκκινήσεις. Το θέμα οδήγησε στην απόφαση της ρύθμισης των δοκιμών εκκίνησης.

Στο εξής λοιπόν, η εξάσκηση των δοκιμαστικών εκκινήσεων θα επιτρέπεται μόνον σε προκαθορισμένα σημεία της κάθε πίστας. Ως εκ τούτου οι δοκιμές σε οποιοδήποτε άλλο σημείο απαγορεύονται.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, οι εκκινήσεις αυτές θα επιτρέπονται στην έξοδο της ευθείας των πιτ κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου και σε μία ή δύο ακόμη καθορισμένες περιοχές, ανάλογα με την πίστα. Οι περιοχές θα αποφασίζονται πριν κάθε αγώνα.

Οι ενδεδειγμένες περιοχές θα ελέγχονται από συγκεκριμένους κριτές που θα καταδείχνουν τα όριά τους. Οι αναβάτες που δεν θα λαμβάνουν μέρος στις δοκιμαστικές εκκινήσεις, θα προειδοποιούνται με κίτρινες σημαίες και θα πρέπει να παραμένουν σε άλλο τμήμα της πίστας, μακριά από το χώρο εξάσκησης.

Δείτε το βίντεο με τη σύγκρουση Dani Rivas – Steven Odendaal στο Silverstone.