Χθες, ο Nicky Hayden βρέθηκε στην ιταλική πίστα Mugello, προκειμένου να δοκιμάσει μια εκδοχή της… μελλοντικής του καριέρας.

Μπορεί η Ducati Corse να μην ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα MotoGP, η εταιρεία όμως τον θέλει πολύ στην ομάδα του παγκοσμίου Superbike.

Για πολλούς λόγους, σημαντικότεροι από τους οποίους είναι τρεις:

Ο Hayden είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ και μπορεί να «σπρώξει» με επιτυχία τις ιταλικές μοτοσυκλέτες.

Ο Hayden είναι έμπειρος και ελπίζεται ότι μπορεί να κατευθύνει με επιτυχία την εξέλιξη της Panigale ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική στα Superbike.

Ο Hayden μπορεί να αντικαταστήσει τον Checa που απογοητευμένος με την απόδοση της Panigale, αναζητεί σε άλλη μάρκα την ευκαιρία για έναν 2ο τίτλο SBK πριν αποσυρθεί. Ακούγεται μάλιστα ότι έχει ήδη προσυμφωνήσει με την Kawasaki να αγωνιστεί το 2014 δίπλα στο Sykes.

Έτσι ο Nicky πήρε αρκετούς μηχανικούς από την ομάδα του στα MotoGP και πετάχτηκαν ως το Mugello, για να οδηγήσει την καθαρόαιμη Ducati 1199 Panigale.

Ο Paolo Ciabatti της Ducati Corse δήλωσε πως «ο Hayden έχει λάβει μια πολύ σημαντική οικονομική προσφορά» από τη Ducati και ότι η δοκιμή αυτή ήταν οργανωμένη ώστε να του προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσει σωστά τη μοτοσυκλέτα και την προσφορά που του έγινε.

Σύμφωνα με το GPone.com, ο Αμερικανός έκανε κάπου 30 γύρους, ενώ είχε και μια ανώδυνη πτώση με λίγα χιλιόμετρα. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η δοκιμή θα επαναληφθεί, ούτε βέβαια αν τον επηρέασε θετικά στο να δεχτεί την προσφορά των Ιταλών.

Πράγματι, με τόσες προσφορές στο τραπέζι, οι περισσότερες από τις οποίες τον θέλουν στα MotoGP, είναι απίθανο να δούμε το «Kentucky Kid» μακριά από την κορυφαία κατηγορία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Honda τον θέλει στην ομάδα LCR Honda με μια από τις καινούργιες RC213V παραγωγής, η Aprilia στην ομάδα Aspar Power Electronics, όπως και η Forward Racing που έχει ήδη παραγγείλει μια ολόκληρη «CRT» Yamaha Μ1.

Ο Hayden συζητά με όλους και για όλα, μάλιστα πριν λίγες μέρες εντοπίστηκε «κατά τύχη» μέσω ενός προπονητικού προγράμματος για τρέξιμο (@MapMyRun) να ασκείται πολύ κοντά στο Noale, όπου ως γνωστόν βρίσκεται η έδρα της Aprilia…