Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ; Μια Desmosedici με τον αριθμό «3»! Κι όμως εθεάθη στα paddock του Mugello. Ο Max Biaggi δοκίμασε τη GP12.5 της Pramac Ducati σε μια διήμερη δοκιμή, αν και ο πρωταθλητής των Superbikes οδήγησε μόνον την πρώτη ημέρα (χθες).

Η δοκιμή γίνεται κεκλεισμένων θυρών, καθώς ο Biaggi οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του Ben Spies. Παρά την «απαγόρευση» όμως οι φωτογραφίες διέρρευσαν μέσω των social media και δείχνουν το Biaggi να οδηγεί μοτοσυκλέτα MotoGP για πρώτη φορά από το 2005 οπότε και μεταπήδησε στα Superbikes.

Ο Biaggi δήλωσε πως δεν πρόκειται παρά για ένα και μοναδικό τεστ, όχι μέρος κάποιας ευρύτερης συνεργασίας. Είχε οκτώ μήνες, είπε, να οδηγήσει και είχε εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσει την Desmosedici, επιθυμία που βοήθησε να πραγματοποιηθεί η φιλία του με τον Paolo Ciabatti, τον project director της Ducati Corse.

Ως συνήθως όμως οι φήμες στην Ιταλία οργιάζουν. Η Ducati θέλει να αποσπάσει τον Ing. Gigi Dall’Igna από την Aprilia, και η συνεργασία Biaggi – Dall’ Igna απέδωσε 2 παγκόσμιους τίτλους Superbike σε τρία χρόνια. Λένε λοιπόν πως ο Max θα μπορούσε να πει έναν καλό λόγο στον τεχνικό διευθυντή της Aprilia για να αποφασίσει το μεγάλο άλμα.

Ο Ciabatti αρνείται ότι η προσέγγιση του Biaggi έχει… «βάθος». «Είναι μόνον μια ένδειξη της εκτίμησής μας προς το πρόσωπό του», είπε. Και συμπλήρωσε ότι η Ducati είναι απόλυτα ευχαριστημένη με το έργο του Pirro και των άλλων οδηγών εξέλιξης, ότι γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να διορθωθεί στην GP13 και ότι δεν υπάρχει άλλο παρασκήνιο.

Αλλά ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τους Ιταλούς; Τόσες φορές διέψευσαν ειδήσεις που επιβεβαιώθηκαν αργότερα. Και οι διασυνδέσεις των δημοσιογράφων με τα διάφορα κέντρα ενδιαφέροντος είναι τόσο ισχυρές που συχνά επιβάλλουν κάποιες «μικρές» εξυπηρετήσεις.

Αναμένεται ροή πληροφοριών μέσω Twitter για την εξέλιξη της δοκιμής, με κύριο υπεύθυνο τον ίδιο το Biaggi. Εκτός αν η Ducati του έχει επιβάλλει όρο μυστικότητας, οπότε τα αναμενόμενα στοιχεία θα διαρρεύσουν από κάποιον δημοσιογράφο…

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα ή χρόνοι που σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της δοκιμής, όμως η φημολογία αναφέρει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ben Spies από τον Ιταλό για τους επόμενους αγώνες. Ωστόσο η Pramac επιμένει ότι ο Michele Pirro θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Catalunya το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη ημέρα της δοκιμής διακόπηκε από τη βροχή οπότε ο Biaggi συμπλήρωσε λιγότερους γύρους απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο. Αν και αρχικά αναφέρθηκε ότι δεν θα οδηγήσει τη δεύτερη ημέρα (σήμερα) θα είναι εκεί, μαζί με τους άλλους οδηγούς της Ducati, Nicky Hayden, Andrea Dovizioso και Andrea Iannone.